Şirvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Küfre Mahallesi, Vedat Bey Caddesi, Numara 17, Şirvan / SİİRT
Vizyon
Ülkemizde ve bölgemizde sektörel faaliyetleri yönlendirebilen çağdaş teknolojiyi kullanarak kendini sürekli yenileyebilen, girişimci ruha sahip öğrencilerin yetiştirildiği ve ilgili diğer kurumlara örnek olabilecek bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, mesleki donanımlarını, kendi istek ve kabiliyetlerini de dikkate alarak çağın gerekleri doğrultusunda şekillendirerek kendine güvenen sorumluluk sahibi, yeniliklere ayak uydurabilen, vatanını ve milletini seven, bilgili, mesleki anlamda yetişmiş, mesleğiyle ilgili teknik donanıma sahip, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen kalifiye insan gücü olarak yetiştirmektir.
08.00 - 17:00
Siirt - Şirvan arası çalışan yolcu taşımacılığı ile sağlanmaktadır.
Siirt il merkezine uzaklığı 28 km dir.
Sportif Etkinlikler
Voleybol Turnuvaları, Atletizm, Masa Tenisi, Bocce, Badminton gibi spor dallarında etkinlikler yürütülmektedir.
Yerel ve ulusal projelere katılım sağlanmaktadır.
Yerel ve ulusal projelere katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2015 yılında Erasmus projesi ile yurt dışına çıkılmıştır. 2019 yılında da Erasmus projesi geliştirilmiştir.
Diğer Hususlar
Tiyatro, şiir dinletisi, drama gibi sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılmaktadır.