Ock

Meslek Lisesi Öğrenciler Hayata Dokunuyor krojesi Kapsamında okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü öğrencileri 0-1 yaş aralığındaki bebeklere patik örerek ücretsiz hediye etmektedir.

Ekm

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Okulumuz 23.05.2023 tarihinde deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Ock

Nükleer, klasik ve modern silahlarla, biyolojik ve kimyasal savaş maddelerinin tesirlerine karşı okulca Sığınak Tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz Siirt Gezisi'nde.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu gezide öğrencilerimiz ilk olarak Tillo'yu ziyaret edip daha sonra Siirt Merkez'de tiyatro izlediler. Gezide emeği geçenlere, başta Milli Eğitim Müdürümüz @ekremdagtekinn e, teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Okulumuz Adalet Alanı öğrencilerinin 07/12/2022 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu mahkeme canlandırması basında geniş yer buldu. Yerel bir basında şu ifadeler kullanıldı;

Şirvanda öğrenciler ders kapsamında temsili mahkeme oluştururdular.
Şirvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Bölümü öğrencileri Şirvan Adliyesine giderek Uygulamalı Mahkeme dersi programına uygun olarak bir mahkeme oluşturdular.
Uygulamalı mahkeme de öğrenciler hakim,savcı ve zanlı rölünü üstlendiler.
Uygulama mahkemesini
Kaymakam Emrah Bütün , İlçe Adliye Hakimi Soner Kantav İlçe Adliye Müdürü Sadettin Baysal Okul idarecileri, Öğretmen ve Öğrenciler takip etti.

Ara

Okulumuz Adalet Öğretmeni Dilan ALKIN ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu mahkeme canlandırmasına Kaymakam Emrah BÜTÜN, Hakim Soner KANTAV ve Yazı İşleri Müdürü Sadettin BAYSAL Beyler katıldılar. Beğenilerini ileten Kaymakam Emrah BÜTÜN Bey öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Hakim Soner KANTAV Bey de öğrencilere önemli telkinlerde bulundu.

Öğrencilerimizi tebrik eder Kaymakam, Hakim ve Müdür Beye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Zeliha YILMAZ, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hilal ÖNERYILDIZ, İngilizce Öğretmeni Feyza ALTIN, Kimya Öğretmeni Feride KOMAÇ, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmeni Ümmühan İNCEBİZ ve Çocuk Gelişi ve Eğitimi Öğretmeni Ayşe KARAOĞLU Okul Müdürümüz Mahsum KARADENİZ ile birlikte Öğretmenlik Yeminini icra ettiler. Kendilerine hayırlı olmasını diliyor bundan sonraki yaşamlarında başarılarla dolu günlerin geçmesini temenni ediyoruz.

Kas

Okulumuz öğrencileri 6. sı düzenlenen Siirt Kitap Fuarı'na katıldı. Öğrencilerimiz çeşitli yazarlarla görüşüp eğlenceli vakitler geçirdi.

Ekm

Okulumuz Adalet Bölümü öğrencileri tarafından atölyemizde örnek dava görüşmesi canlandırması yapıldı. Gerçek mahkeme salonunu aratmayan atölyemizdeki bu sunumdan dolayı Adalet Alanı  öğretmenimiz Dilan ALKIN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

ŞİRVAN İLÇE DEVLET HASTANESİNDEN ÖĞRENCİLERİMİZE DİYABET HASTALIĞI HAKKINDA SUNUM YAPILDI. ŞİRVAN DEVLET HASTANESİNE BU ÖNEMLİ SUNUMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz verilen yardımcı kaynak kitabı dağıtımı gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz bünyesinde hizmet veren anasınıflarımızı yeniliyoruz. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen başta şube müdürümüz Abbas BALCI'ya, Siirt Sosyal Bilimler Lisesi'ne ve Siirt Vilayetler Birliği Anaokuluna teşekkürlerimizi sunarız.

İlçe Kaymakamımız Emrah BÜTÜN ve Şube Müdürümüz Baran BAYAR okulumuza ziyarette bulundular. Okulumuz adına kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Okulumuz Bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi programı  açıldı.

Çırak,  kalfa, usta ve usta öğreticilik belgeleri için başvurular okulumuzdan yapılacak. Belgesi olmayan çalışanlar okulumuza kayıt yaptırdıktan sonra sigortaları okulumuz tarafından yapılıp 5 gün işletmede 1 veya 2 gün okuldaki derslere katılacaklardır. İşletmeler ve çalışanlar için büyük fırsat, sigorta ve devlet katkısı ile isletmelere destek olacağız. Mesem kayit şartları ve gerekli bilgiler için okulumuza başvuruları bekliyoruz.