Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı duyuruya göre bugün yapılan açıklamada yüz yüze yapılacak sınavlarla ilgili birtakım düzenlemeler yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde tam kapanma sürecinin yaşandığı bugünlerde uzaktan eğitime devam etmekteyiz. 17 Mayıs 2021 tarihinde sona ermesi öngörülen tam kapanma sürecinin ardından 2020-2021 Eğitim- Öğretim yılının ikinci dönem sınavları ile ilgili Bakanlığımızın almış olduğu kararlar aşağıda paylaşılmıştır.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Hükümet Konağı önünde saat 09.00'da kurum amirlerinin katılımıyla çelenk sunma töreni yapıldı.

Sevgili Çocuklar,

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu kutlu günü sizlere bayram olarak armağan etmiştir. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün siz çocuklara olan güven ve sevgisinin göstergesidir. Aynı zamanda TBMM'nin açıldığı bu günde aziz Türk milletine kayıtsız ve şartsız hakimiyet verilmiştir. bu mutlu günde sizlerin bayramını kutlar, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarım. Bayramınız kutlu olsun.

Mehmet Emin DEMİR

Nis

Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Nis

Okulumuz Sağlık ve Çevre Kulübü danışman öğretmenleri Emrullah YAKUPOĞLU ve Feyza ALTIN ERTAŞ ile birlikte kulüp öğrencileri okulumuz bahçesinde birtakım düzenlemelerde bulundular. Öğretmenleri ile birlikte Atatürk büstünün önüne çiçek tohumları eken kulüp öğrencileri bahçedeki beton setleri de boyayarak bahçe güzelleştirmesi çalışmalarını yürüttüler. Bu güzel çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Uygulama Anasınıfı 5 yaş grubu öğrencilerimiz öğretmenleri Nurcan BİÇEN KESKİN ile birlikte sınıflarında Çanakkale Zaferi konulu pano çalışması yaptılar.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle ilçemiz Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kendi konferans salonlarında tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Recep HASAR ve kurum amirleri iştirak etti. Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler ilgiyle izlendi.

Mrt

Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü olması münasebetiyle ilçemiz Atatürk anıtı önünde saat 09.00'da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamımız Sayın Recep HASAR ve kurum amirleri katıldı. Program Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edildi.

Mrt

Hasan'ı kınalayıp annesi vatana kurban etti. Bir avuç askeri ile binlercesine karşı harp ederek Ertuğrul Koyu'nun mavi sularını kan kırmızısına boyayan Yahya Çavuş idi. Ahh Seyit Onbaşı... Sendeki nasıl bir iman, nasıl bir aşk idi? 276 kilogramlık mermiyi kemiklerinin sesini duyarcasına sırtlayıp topa veren Koca Seyit idi.

Ahh o 57. Alay yok muydu 57.Alay... Bir neferi bile geri dönemedi. Candan vazgeçerek  Allah'a yürüyen Mehmetçiklerin kahraman komutanı ve "Ben size taarruzu emretmiyorum ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir." diyen Mustafa Kemal Paşa... Arıburnu'nda, Seddülbahir'de, Conkbayırı'nda, Ertuğrul Koyu'nda, Anafartalar'da gökyüzünden yağan mermilere göğüslerini siper ederek bize bir vatan armağan eden şanlı yiğitlerimiz. Bizler size minnettarız. Sizler bizlere haklarınızı helal ediniz.

Çanakkale Zaferimizi kutlar, şehitlerimizin manevi huzurunda kendilerine şükranlarımızı sunarız.

Mrt

Okulumuz pansiyonunda kalmakta olan kız öğrencilerimize Şirvan Emniyet Amirliği'nde görevli polis memurları tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu sunum yapıldı. Bugün pansiyonumuz yemekhanesinde gerçekleştirilen sunumu öğrencilerimiz ilgiyle dinledi. Çanakkale Zaferi'nin nedenleri ve sonuçları, savaşta yaşananların anlatıldığı sunumda şehit olan kahraman Mehmetçiklerin hikayelerine de yer verildi. Emniyet Amirliğimize bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

TADİLATTAN GEÇİRİLEN ÖĞRETMENLER ODASI OKUL MÜDÜRÜMÜZ MEHMET EMİN DEMİR TARAFINDAN BOYANDI.

Mrt

Okulumuzun lavaboları geçirilen tadilattan sonra yenilendi. Aynı zamanda musluklar da değişti.

Mrt

YAPIMI TAMAMLANAN ADALET SALONUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZ UYGULAMALI MESLEK DERSLERİNİ İŞLEMEYE BAŞLADILAR. ADALET BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YAPILAN SALONUN YAPIMI BİRİNCİ DÖNEMDE BİTMİŞTİ ANCAK UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ BU SALONDA DERS İŞLEME FIRSATI BULAMAMIŞTI. OKULLARIN AÇILMASIYLA BİRLİKTE ADALET SALONUNDA DERS İŞLEMEYE BAŞLADILAR VE ATÖLYELERİNİ ÇOK BEĞENDİLER.

Mrt

BİRİNCİ DÖNEM SINAVLARI OKULUMUZDA SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALLARINA UYULARAK UYGULANIYOR. 8 MART 2021 TARİHİNDE UYGULAMAYA BAŞLADIĞIMIZ SINAVLARA ÖĞRENCİLERİMİZ DÜZENLİ OLARAK KATILMAKTADIR. 19 MART 2021 TARİHİNE KADAR SÜRECEK OLAN SINAVLARA ÖĞRENCİLERİMİZ, OKULUMUZ TARAFINDAN ALINAN COVİD 19 ÖNLEMLERİNE UYARAK KATILMAKTADIR.

Mrt

Okulumuz pansiyonunda belletmenlik görevi yapan öğretmenlerimiz ile 12 Mart 2021 tarihinde öğretmenler odasında toplantı yaptık. Okul Müdürümüz Mehmet Emin DEMİR'in başkanlık yaptığı toplantıda pansiyonumuzun genel sorunları değerlendirildi. Covid 19 salgınına karşı pansiyonda alınan önlemler değerlendirildi.